Solcells­finansiering för företag

Att installera solceller är ett bra sätt att påverka bolagets elkostnad, samtidigt som du gör en insats för miljön. Vi erbjuder finansiering så ni kan dela upp kostnaden över tid utan att binda kapital.

  • Producera grön el 
  • Du slipper binda kapital
  • Fördela kostnaden upp till 10 år

Kontakta mig för offert


Finansiera solceller

Solceller passar många företag som till exempel fastighetsägare, lantbrukare, industrier, samt medelstora till stora företag. Genom att skaffa solceller för företaget kan ni ställa om till förnybar energi, sänka elkostnaden och dessutom tjäna pengar på överskottet. Men det kan vara en stor investering om köpet görs kontant. 

Vi erbjuder leasing av solceller så ni kan fördela kostnaden över tid upp till 10 år, istället för att betala för anläggningen kontant. På så sätt kan ni producera grön el utan att behöva binda kapital. 

Läs mer: Solens strålar kan spara på kostnader och klimat >

3 tips till dig som funderar på solceller till företaget

Funderar ni på att skaffa solceller? Här är tre saker som kan vara bra att känna till när du ska installera solceller till ditt företag. 

1

Rådgör med experterna

Ta hjälp av rådgivare som är både solcells- och energiexperter. För dig innebär det att du får stöd i hela processen och ett system som är integrerat och designat för att maximera företagets lönsamhet och hållbarhet. 

2

Pris solceller - finansiering eller kontant?

När du tittar på olika inköpsalternativ kan priset vara en viktig faktor. Därför ska du alltid fråga vilka betalningsalternativ som erbjuds. Vi erbjuder solcellsfinansiering som alternativ till kontantbetalning. Solcellsfinansiering är fördelaktigt genom att kostnaden fördelas över tiden och företaget behöver inte binda kapital.

Fördelar med finansiering 
  • Månadskostnaden är jämn och sprids över hela perioden. Vi erbjuder allt från 24 till 120 månader. 
  • Likviditeten blir enklare att planera. 
  • Eftersom inget kapital behöver bindas i utrustningen kan du behålla företagets rörelsekapital och därmed expansionsutrymme. 
3

Bidrag solceller - hur fungerar det?

Den 8 juni 2020 infördes ett ansökningsstopp för solcellstöd efter ett myndighetsbeslut. Det innebär att företag inte längre kan söka stöd för installation av någon typ av solcellssystem som ansluts till elnätet

För mer information besök energimyndighetens webbplats. 

Vad kostar en installation?

Räkneexempel hämtade från E.ON för typiska fastigheter inom industri, fastighetsbolag, lantbruk och bostadsrättsföreningar. Kalkylerna grundar sig bland annat på ett rörligt elpris på 40 öre per kWh och att man beviljas investeringsstöd för solceller på 10 eller 20 procent av investeringen. 

Industrifastighet

En industrifastighet har en platt takyta på totalt 4000 kvadratmeter med takpaneler i öster- och västerläge. Verksamheten använder det mesta av elproduktionen själv och betalar nästan ingen energiskatt. 

Ett solsystem med 1337 st solpaneler
- har en installerad effekt på 430 kW
- ger en årsproduktion på 400 000 kWh
- innebär en investering på 2 960 000 SEK efter 10% investeringsbidrag
- ger en avkastning på 7%
- har en återbetalningstid på 13 år

Bostadsrättsförening

En bostadsrättsförening har en platt takyta som vätter mot väster och öster på totalt 2000 kvadratmeter och en årlig elförbrukning på 500 000 kWh. De kan inte göra avdrag för moms och har IMD-el i alla lägenheter.

Ett solsystem med 677 st solpaneler
- har en installerad effekt på 210 kW
- ger en årsproduktion på 197 000 kWh
- innebär en investering på  2 000 000 SEK inklusive moms efter investeringsstöd 20%
- ger en avkastning på 12%
- har en återbetalningstid på 9 år

Lantbruk

Ett lantbruk har en tillgänglig takyta i öst-, väst- och söderläge på totalt 3000 kvadratmeter.

Ett solsystem med 1677 st solpaneler
- har en installerad effekt på 520 kW
- ger en årsproduktion på 490 000 kWh
- innebär en investering på  3 150 000 SEK efter investeringsstöd 10%
- ger en avkastning på 9%
- har en återbetalningstid på 11 år

Fastighet

En fastighet har en platt takyta på 2500 kvadratmeter söderläge. Fastigheten använder största delen av solcellernas elproduktion.

Ett solsystem med 822 solpaneler
- har en installerad effekt på 255 kW
- ger en årsproduktion på 250 000 kWh
- innebär en investering på  1 980 000 SEK efter 10% investeringsbidrag
- ger en avkastning på 11%
- har en återbetalningstid på 9 år

Starta din resa här

Satsa på solcellsfinansiering och stärk ert varumärke. Som framåtblickande företag visar ni att hållbarhet prioriteras. Vi samarbetar med ledande aktörer inom solceller. Behöver ni offerter eller har en redan? Låt oss ge er den bästa finansieringslösningen. Ta nästa steg mot en grönare framtid med oss.


Vill du bli partner med oss?

Vill du veta mer om hur vårt partnerskap kan stärka din affär och driva fram hållbara satsningar? Tveka inte att kontakta oss för att diskutera hur vi tillsammans kan främja en mer hållbar framtid.

Läs mer om hur vi kan jobba som partner