Så funkar Fakturaköp i e-handeln

Fakturaköp är en smart betallösning för både dig och dina kunder. Din kund får varan först men kan betala inom 30 dagar. Du slipper risk och tidsödande administration och får betalt från oss redan inom två till tre dagar efter leverans.

Fakturaköp är ett tryggt och flexibelt betalningsupplägg både för dig och dina kunder. Du ger dessutom dina kunder en mer flexibel köpupplevelse som leder till större kundnöjdhet.

Marknaden för e-handel växer stadigt och företagskunder förväntar sig alltmer att kunna handla de varor de behöver i sin verksamhet över nätet, med flexibla betalningsupplägg. De ställer idag samma krav på en snabb och enkel köpupplevelse vid B2B e-handel som privatkonsumenter gör.

Vill du veta mer?

Om du vill bolla idéer eller få råd kring hur du kommer igång med betallösningar i din e-handel hjälper vi gärna till. Kontakta oss så berättar vi mer.

Fyll i intresseanmälan här

Slipp obetalda fakturor

Fakturaköp i e-handeln är en smart lösning både för dig som e-handlare och för dina kunder. Med faktura erbjuds dina företagskunder ett upplägg där varan levereras först, sen får kunden betala inom 30 dagar.

Du får däremot betalt från oss redan inom två till tre dagar efter leverans. Det är enkelt, det ökar kassaflödet och det förbättrar din likviditet i det att du får in betalningen tidigare på kontot. Du slipper dessutom onödig administration eftersom det är vi på Wasa Kredit som står för både den och kreditrisken mot kunden. 

Det är dessutom enkelt att komma igång med fakturaköp i din e-handel. Så här går det till. 

Så här kommer du igång med fakturaköp i din e-handeln

1

Teckna ett samarbetsavtal

Börja med att teckna ett samarbetsavtal med oss. Då får du en egen kontaktperson som hjälper dig med dina frågor.

2

Koppla på betallösningen

Du får inloggningsuppgifter och kopplar på betallösningen. Dina kunder ser härmed faktura som ett betalningsalternativ i kassan.

3

Automatiserad köpprocess

Kunden väljer köp via faktura. Hela köpprocessen är automatiserad; kreditbedömning samt kontroll av kund och firmatecknare görs i kassan.

4

Signering med mobilt BankID

Kunden eller firmatecknaren signerar avtalet med mobilt BankID.

5

Leverans till kunden

När köpet är godkänt levererar du varan till kunden.

6

Du får betalt vid genomförd affär

När leverans är utförd bekräftar du leveransen till oss. Du får härefter pengarna inom 2–3 bankdagar.

Enkel implementation

Det är enkelt att koppla på vår betallösning. Du ansluter till betaltjänsten via API eller genom en färdig integration. Vi har färdiga lösningar för många av marknadens största e-handelsplattformar. Det innebär att du kan komma i gång med betallösningen på nolltid.  

Ska du precis starta e-handel för din verksamhet? Vi finns här och kan ge tips på e-handelsplattformar och hur du kommer i gång. 

Läs mer om våra e-handelspartners här