Finansiera laddlösningar för elbil

Är ditt företag eller bostadsrättsförening intresserade av att kunna erbjuda laddlösningar? Vi hjälper dig med hela processen, från finansiering till utförande, via våra samarbetspartner.

 • Starta smidigt med vår finansiering
 • Gör laddning tillgänglig och enkel
 • Vi prioriterar din laddlösning

Kontakta mig för offert


Enkel finansiering av laddlösningar

Allt fler tar steget och skaffar en elbil, vilket driver ett växande behov av tillgängliga laddningsstationer. På företag och i bostadsrättsföreningar blir laddboxar och laddstolpar allt mer centrala för att möta denna efterfrågan.

Med oss vid din sida blir finansieringen av dessa lösningar enkel. Det är en framåtblickande investering som inte bara tillgodoser dagens behov, utan också stärker attraktionskraften för både anställda och bostadsrättsinnehavare.

3 tips till dig som funderar på laddlösningar till företaget eller bostadsrättsföreningen

Funderar ni på att skaffa laddlösningar? Här är några faktorer som kan vara bra att känna till när du satsa på laddlösningar i ditt företag. 

1

Varför satsa på laddlösningar?

Laddlösningar gör det möjligt för dig att erbjuda laddning av elfordon till dina anställda, boende inom din bostadsrättsförening, kunder, besökare eller samarbetspartner. De kan installeras på din parkeringsplats, i ditt garage eller vid din entré och kan anpassas efter ditt företags behov och storlek, oavsett om du har en eller flera laddpunkter, laddboxar eller laddstolpar. Laddlösningar har flera fördelar, till exempel

 • de stärker företagets attraktivitet och konkurrensposition
 • de genererar extra inkomst via laddning och överskottsel
 • de erbjuder smarta och integrerade energilösningar.
2

Rådgör med experterna

Ta hjälp av rådgivare som är både laddlösnings- och energiexperter, såsom exempelvis:

 • Experter inom elektrisk mobilitet och laddinfrastruktur: Få insikter om olika typer av laddlösningar, standarder, teknologiska innovationer och framväxande trender inom området.
 • Energi- och hållbarhetskonsulter: Diskutera miljövänliga laddlösningar, energiförvaltning, och hur man bäst integrerar laddinfrastruktur med förnybara energikällor.
 • Finansiella rådgivare med fokus på grön teknologi: Rådgör med finansiella experter som har erfarenhet av investeringar i grön teknologi och laddlösningar, för att utvärdera kostnader.

För dig innebär det att du får stöd i hela processen och ett system som är integrerat och designat för att maximera företagets lönsamhet och hållbarhet. 

3

Pris laddlösningar - finansiering eller kontant?

När du tittar på olika inköpsalternativ kan priset vara en viktig faktor. Därför ska du alltid fråga vilka betalningsalternativ som erbjuds. Vi erbjuder finansiering som alternativ till kontant betalning. Finansiering av laddlösningar är fördelaktigt då kostnaden fördelas över tid och företaget inte behöver binda kapital.

Fördelar med finansiering 
 • Månadskostnaden är jämn och sprids över hela perioden. Vi erbjuder allt från 24 till 120 månader. 
 • Likviditeten blir enklare att planera. 
 • Eftersom inget kapital behöver bindas i utrustningen kan du behålla företagets rörelsekapital och därmed expansionsutrymme. 

Bidrag och stöd för laddlösningar

Du kan också ansöka om olika bidrag eller stöd för ditt laddprojekt, till exempel:

Klimatklivet: Ett stöd för lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av växthusgaser. Klimatklivet kan ge upp till 70 procent av kostnaden för att installera laddlösningar på din fastighet.

Ladda bilen: Ett bidrag som gör det möjligt att satsa på laddstationer vid bostäder och arbetsplatser. Bidraget kan sökas av bostadsrättsföreningar, företag och andra organisationer som vill erbjuda laddning för elfordon för boende och anställda. 

För att ansöka om dessa bidrag eller stöd, behöver du följa vissa kriterier och villkor som varierar beroende på programmet. Du kan läsa mer om dessa på respektive myndighets eller organisations hemsida eller kontakta dem direkt för mer information.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar i ovanstående information, och rekommenderar att du alltid stämmer av rådande upplägg på källsidan.

Starta din resa här

Satsa på elbilsladdning och stärk ert varumärke. Som framåtblickande företag visar ni att hållbarhet prioriteras. Vi samarbetar med ledande aktörer inom laddlösningar. Behöver ni offerter eller har en redan? Låt oss ge er den bästa finansieringslösningen. Ta nästa steg mot en grönare framtid med oss.

Kontakta någon av våra säljare


Hannes Petersson
Hannes Petersson

Industri och verkstad, Kontorsutrustning, E-handel B2B, Mjukvarufinansiering

08-635 37 89

hannes.petersson@wasakredit.se

Peter Silvergrind
Peter Silvergrind

Industri och verkstad, Kontorsutrustning, E-handel B2B, Mjukvarufinansiering

08-635 38 09

peter.silvergrind@wasakredit.se

Robert Lundberg
Robert Lundberg

Industri och verkstad, Kontorsutrustning, E-handel B2B, Mjukvarufinansiering

08-635 36 23

robert.lundberg@wasakredit.se

Caroline Levin Hanzen
Caroline Levin Hanzen

Industri och verkstad, Kontorsutrustning

031-771 98 92

caroline.levinhanzen@wasakredit.se

Hamid Raoufi
Hamid Raoufi

Stockholm

Omställningsfinansiering

08-635 37 13

hamid.raoufi@wasakredit.se

Sara Isaksson
Sara Isaksson

Industri och verkstad, Kontorsutrustning

08-635 37 21

sara.isaksson@wasakredit.se

Johnny Sandqvist
Johnny Sandqvist

Malmö

Omställningsfinansiering

040-664 28 92

johnny.sandqvist@wasakredit.se

Fredrik Augustsson
Fredrik Augustsson

Industri och verkstad, Kontorsutrustning

040-664 28 86

fredrik.augustsson@wasakredit.se

Anna Findlay
Anna Findlay

Industri och verkstad, Kontorsutrustning

031-771 98 83

anna.findlay@wasakredit.se

Jonas Oldenstierna
Jonas Oldenstierna

Örebro

Omställningsfinansiering

019-17 52 66

jonas.oldenstierna@wasakredit.se


Vill du bli partner med oss?

Vill du veta mer om hur vårt partnerskap kan stärka din affär och driva fram hållbara satsningar? Tveka inte att kontakta oss för att diskutera hur vi tillsammans kan främja en mer hållbar framtid.

Läs mer om hur vi kan jobba som partner