SwedBeer: E-handel med öl i tankarna

Rådanäs bryggeri i Mölnlycke gör både hantverksöl och erbjuder distribution och utrustning till bryggerier som tillverkar sin egen öl. Tankar, fat och kringutrustning, i princip allt som behövs i ett bryggeri, finns på e-handelssajten SwedBeer.

För tio år sen fanns det inte ens 50 bryggerier i Sverige, nu är de runt 500. Att göra sin egen hantverksöl eller starta mikrobryggeri är en trend som håller i sig. 

– Det är en jätteboom med småskaliga bryggerier i Sverige. Vi har många passionerade och nyskapande kunder som brinner för hantverksöl och har byggt upp sina bryggerier från grunden med utrustning från oss, säger Hannes Rebas på SwedBeer. 

swedbeer logotyp

Vill du veta mer?

Om du vill bolla idéer eller få råd kring hur du kommer igång med betallösningar i din e-handel hjälper vi gärna till. Kontakta oss så berättar vi mer.

Fyll i intresseanmälan här

Hantverksöl och utrustning

SwedBeer är Rådanäs Bryggeriers sidoverksamhet som säljer utrustning till mindre bryggerier framför allt i Sverige, men även internationellt. Den framgångsrika e-handeln drog igång 2015 och på sajten swedbeer.se hittar man det mesta som behövs för att brygga öl. Humle, bryggverk, fatölsanläggningar, förbrukningsmaterial, glas och underlägg. 

– Storsäljaren bland våra större produkter är jästankar. Det är också det som snabbt kan bli en flaskhals när bryggeriet växt ur sina tankar och vill öka kapaciteten. Då blir det aktuellt att köpa in fler eller större tankar för att kunna brygga mer, säger Hannes Rebas.

tankar swedbeer

Leasing genom Wasa Kredit populärt

Webshopen har sedan 2018 en integrerad betallösning där kunderna erbjuds finansiering genom Wasa Kredit, med möjlighet att leasa utrustningen istället för att investera en större summa och köpa den direkt. 

– En supersmidig lösning som har gjort att vi får fler kunder, eftersom de istället för att betala hela summan direkt kan leasa utrustningen och fördela utgifterna månadsvis. Vi ser att detta är populärt bland våra kunder när det gäller att finansiera just större köp, säger Hannes. 

– För oss som företag blir det väldigt enkelt med Wasa Kredits lösning. Vi slipper hantera kreditupplysningar och kontroll av företaget manuellt, det är en process som görs per automatik i kassan, säger Hannes.