Shoppa lastmaskin på nätet? Familjeföretaget Nordisk Maskin tänker nytt och digitalt

Efter att lite otippat upptäckt en efterfrågan på hjullastare, startade Niclas Broström och två kompanjoner Nordisk Maskin AB. Två år senare går företaget som tåget, och i webbshoppen erbjuds allt från stora lastmaskiner till verktyg och tillbehör för grävmaskin, traktorer och truckar.

Det var när Niclas och hans två svågrar var på jakt efter hjullastare till sina egna entreprenadverksamheter som de såg en möjlighet på marknaden.

– Vi behövde hjullastare men insåg att tillgången var dålig och priserna höga. Så vi beställde en container med lastare från en fabrik i Kina och efter några månaders nervös väntan så kom den fram. Vi testade på Blocket om det fanns något intresse bland andra maskinentreprenörer och lyckades sälja vidare hjullastarna till ett för köparna förmånligt pris, säger Niclas Broström. 

nordisk maskin logotyp

Vill du veta mer?

Om du vill bolla idéer eller få råd kring hur du kommer igång med betallösningar i din e-handel hjälper vi gärna till. Kontakta oss så berättar vi mer.

Fyll i intresseanmälan här

Nytänkare i branschen

När de insåg att det fanns en efterfrågan beställde de ytterligare en container med maskiner och startade tillsammans företaget Nordisk Maskin 2019. Idag erbjuder företaget inte bara hjullastare utan är återförsäljare för olika maskintillbehör, verktyg, sorteringsverk med mera (maskin som sorterar jord). 

– Vi gör det lite annorlunda än andra i branschen och har satsat helt på en webbhandel utan showroom. En idé som uppmuntrades av Wasa Kredit som stöttat oss längs vägen, säger Niclas. 

Möjlighet för kunderna att provköra utvalda lastmaskiner finns ändå i depåer i Arboga, Linköping och Karlsborg. 

Leasingmöjlighet leder till fler affärer

Kunderna är både stora och mindre svenska entreprenadföretag och gårdar på landet. Storsäljare är markvibratorer från tillverkaren Swepac (används t.ex. för att platta till jord och grus när man ska anlägga en gång i trädgården) och tandad grävskopa. Alla produkter och maskiner går att leasa i webbshoppen.

– Vi har haft Wasa Kredits e-handelslösning från dag ett. Många av våra kunder är nystartade och har dålig likvid, med leasing slipper de lägga ut ett par hundra tusen. Att kunna köpa flera olika produkter och baka ihop det till en enda tydlig månadskostnad är väldigt uppskattat. För oss leder tjänsten till att vi säljer mer och gör fler affärer, säger Niclas. 

Målet för Nordisk Maskin är att bli Nordens största leverantör mot lantbruk och entreprenad och redan i början av hösten lanseras ytterligare en webbhandel för den danska marknaden. 

Läs mer på nordiskmaskin.se