AZ Design: superföretaget som växlat upp under pandemin

Möbel- och inredningsföretaget AZ Design insåg tidigt potentialen på nätet och har marknadsfört sig online sen starten 2009.

Genom ett brett utbud och den starka digitala närvaron kan företaget vara flexibla och anpassa sig efter marknaden. Något som gjort att man inte bara stått starka, utan till och med ökat omsättningen under pandemin. 

 – Hemmakontoren har ökat i antal under covid vilket lett till ett uppsving för vår försäljning av skrivbord och kontorsstolar. Vi har ökat vår omsättning med 15 MSEK från förra året, vilket är unikt i vår bransch som haft det tungt under den här perioden, säger Andreas Zwahlen, vd och grundare av AZ Design. 

AZ design logotyp

Vill du veta mer?

Om du vill bolla idéer eller få råd kring hur du kommer igång med betallösningar i din e-handel hjälper vi gärna till. Kontakta oss så berättar vi mer.

Fyll i intresseanmälan här

I tolv år har företaget sålt möbler och inredning till framför allt restauranger, hotell, kontor och offentliga miljöer. Med en stor bredd och runt tio tusen produkter kan man vara flexibla i utbudet och erbjuda snabba leveranser. 

Webbutik och Showroom

Idag är AZ Design etablerade online och har en webbutik som erbjuder allt från stolar, bord och restaurangprodukter till specialritade soffor och kontorsmöbler. Showroomet i Stockholm har ofta besök av kunder som vill få en närmare uppfattning om möblerna.  

– Möbler till en restaurang eller ett kontor kan vara en stor investering och är något som en kund ska leva med en längre tid. Så det är viktigt att det blir rätt, säger Andreas. 

”Wasa Kredit i framkant”

AZ Design var snabba med att börja använda Wasa Kredits betalningslösning för e-handel när tjänsten lanserades.

 – Den är bäst på marknaden. Gränssnittet är snabbt och enkelt och checkouten är i framkant. Avtalet skrivs på redan i kassan och vi behöver endast hantera en färdig order. Vår ambition är att automatisera allt så långt som möjligt, så det är en supersmidig tjänst för oss, säger Andreas. 

AZ design Showroom

Leasing avgörande faktor

För ett flertal av AZ Design kunder har möjligheten att leasa möbler varit avgörande. 

 – Leasing är det enda alternativet för många nystartade restauranger och företag. De har inte de likvida medel som krävs. Det skulle aldrig gå om de inte hade möjlighet att leasa och dela upp betalningarna för möbler som de ska ha under en lång tid. Och vi vet att våra kunder upplever Wasa Kredit som ett tryggt val, säger Andreas.  

Kunderna finns över hela landet och består av allt från Mariestad Bowling och Petersons Krog på Käringön till Bank Hotell och Stureplansgruppen i Stockholm. Kommuner och företag som H&M, Hemköp och ATG finns också med bland de många referenserna.

 – Vi har många återkommande kunder och får ofta nya via rekommendationer, vilket är ett gott betyg för oss, säger Andreas. 

Om AZ Design

AZ design utsågs både 2019 och 2020 till ett av Sveriges Superföretag av Veckan Affärer. För att komma med på listan ska företaget under minst 4 år i rad ha uppnått höga krav på ökad tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. 

Läs mer på azdesign.se