Alla frågor

Direktlånet

Räntan på Direktlånet bestäms individuellt i samband med kreditbedömningen. Vi kan därför inte ge något förhandsbesked om vad just din ränta blir. Du kan se din ränta på ditt lånebesked samt på ditt låneavtal. 

Läs mer om räntan här

Pengarna betalas ut på det konto du fyllt i vid ansökan. Vi kan inte betala ut pengar till sparkonton.

Vi väger samman alla uppgifter som du har skrivit i din ansökan och vi gör även en kreditupplysning. Med hjälp av uppgifterna avgör vi om du kan få låna pengar.

Välj mellan 1 till 15 år. Lånet går alltid att lösa i förtid oavsett vilken återbetalningstid du valt. 

Hur mycket du får betala varje månad beror på vilken ränta och återbetalningstid ditt lån har. Räkna ut vad det skulle kosta dig med hjälp av vår räknesnurra.

Ja, det kan du.

Vi ser gärna att du har en medsökande, det ökar dina chanser att få lånet beviljat och kan ge dig bättre villkor. Vi använder oss inte av borgensman för Direktlånet. 

Vi lånar inte ut pengar om syftet med lånet är att köpa en bostad och alltså inte heller till handpenning. Däremot är du välkommen att söka lån om syftet är att renovera eller bygga ut din bostad eller fastighet. Läs mer om vårt direktlån här.

För lån där syftet är att köpa bostad hänvisar vi dig till bolån hos Länsförsäkringar.

Samma basvillkor gäller för både sökande och medsökande. För att vi ska kunna godkänna ansökan får ingen av er ha någon betalningsanmärkning.  

Signeras avtalet med Mobilt BankID sätts pengarna in på ditt konto efter 1-2 vardagar. 

Alternativt skickar vi hem ett avtal till dig för underskrift som ska returneras via post. Pengarna sätts in på ditt konto eller skickas via bankgiroavi när det underskrivna avtalet kommit oss tillhanda. Du får pengarna på kontot, eller bankgiroavi, inom 2-3 bankdagar.

Direktlånet är ett lån utan säkerhet där du kan välja att låna mellan 10 000 kronor och 400 000 kronor. Du bestämmer själv återbetalningstid, max upp till 15 år. 

En kreditupplysning är en sammanställning av din ekonomi. Där står bland annat hur mycket du tjänar och om du har några betalningsanmärkningar. Vi använder kreditupplysningen bland annat för att räkna ut din ränta.

En medsökande är ytterligare en låntagare på lånet. Båda låntagarna har samma betalningsansvar. Samma basvillkor gäller för både sökande och medsökande.

För att vi ska kunna godkänna ansökan får ingen av er ha någon betalningsanmärkning. 

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Direktlånet är ett blancolån. Du ansöker om Direktlånet här.

För att ansöka om Direktlånet gäller följande:

  • Du är minst 20 år.
  • Du har en fast årsinkomst på minst 240 000 kr.
  • Du har varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år.
  • Du har inte fått några betalningsanmärkningar.

Den administrativa avgiften är avtalad mellan parterna. Om du väljer autogiro så påverkas inte den administrativa avgiften. Den betalar du för hantering och administrering av ditt avtal under hela avtalsperioden. 

Betala

För dig med kreditkort

För dig som har kreditkort börjar dröjsmålsränta att gälla efter förfallodagen. Vid försenad betalning tillkommer även en påminnelseavgift på 60 kronor. Därefter tar vi ut en inkassoavgift på inkassoavin på 180 kronor.  

För dig med avbetalning eller Direktlån

För dig som har en avbetalning eller ett Direktlån, också kallat blancolån eller privatlån, och är försenad 10 dagar eller mer med din betalning tar vi ut 60 kronor i påminnelseavgift på påminnelse ett. Därefter tar vi ut en inkassoavgift på inkassoavin på 180 kronor. Dröjsmålsränta tillkommer.