Låna till fyrhjuling

Funderar du på att köpa fyrhjuling? Vi erbjuder dig enkel och trygg finansiering för ditt nästa atv-köp.

  • Finansiering utifrån dina behov 
  • Trygg signering med Mobilt BankID 
  • Besked snabbt 
  • Lös lånet när du vill 

Två alternativ när du ska låna till fyrhjuling

Det finns två olika tillvägagångssätt om du vill låna till fyrhjuling. 

1

Via återförsäljare

Låna upp till 80 procent av fyrhjulingens värde via en av våra återförsäljare. Passar dig som ska köpa en ny eller begagnad fyrhjuling och kan lägga 20 procent av fyrhjulingens pris som kontantinsats.

2

Privatlån

Låna upp till 400 000 kronor utan säkerhet. Passar dig som vill ta ett lån för att kunna köpa en begagnad atv av en privatperson. 

Låna pengar till ATV – så funkar det

Via handlare 

När du har hittat en fyrhjuling du vill låna pengar till kontaktar du återförsäljaren direkt för ansökan om lån. Vi samarbetar med handlare över hela landet. Vid ansökan om ett ATV-lån via en av våra återförsäljare har vi som långivare äganderätt för fordonet. Ägandet går över till dig efter att lånet har betalats klart. 

Med ett ATV-lån utgör fyrhjulingen säkerhet för lånet. Du kan låna upp till 80 procent av fyrhjulingens värde. Resterande kan du betala kontant, du kan också välja att byta in din gamla fyrhjuling. 

Finansiera fyrhjulingen med privatlån

Har du hittat en fyrhjuling som en privatperson säljer kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet. Du kan låna upp till 400 000 kronor och välja den återbetalningstiden som du önskar, upp till 15 år.

Räntan för ett privatlån sätts individuellt, du kan räkna på kostnadsexempel för lån här..

Att tänka på när du köper fyrhjuling

Vad ska du använda den till?

Det finns en mängd olika typer av fyrhjulingar som har olika syften och användningsområden. Det skiljer stort i både motorstyrka och andra egenskaper beroende på om du tänker dig en fyrhjuling för sport och terrängkörning eller för arbete i trädgård eller skog och mark. Det finns dessutom ATV för både vuxna och barn och intresset för att använda fyrhjulingen för just rekreation ökar bland barn.

Ny eller begagnad?

En begagnad fyrhjuling kostar vanligtvis mindre och har lägre värdeminskning. Tänk på att kontrollera en begagnad ATV noga. Det tryggaste är att köpa en gammal fyrhjuling via en återförsäljare som har gått igenom fordonet professionellt och att en viss garanti följer med.  

En ny fyrhjuling har sina fördelar då du får den nyaste modellen och mindre bekymmer. Ofta följer också bra garantier med när du köper en ny ATV. Det skapar trygghet för dig som köpare. 

Kom ihåg att testköra och prova bromsarna och lyssna på motorn innan du bestämmer dig.

Glöm inte försäkringen

Kom ihåg att teckna en försäkring så snabbt som möjligt, från och med samma dag du köper den. Länsförsäkringar erbjuder försäkring för fyrhjuling och andra terränghjulingar, anpassad efter dina behov.

Läs mer om och teckna terränghjulingsförsäkringen här