Billån

Låna pengar till bil med oss. Ta ett billån med bilen som säkerhet hos en bilhandlare vi samarbetar med och dela upp kostnaden över tid.

  • Besked direkt
  • Lös ditt billån utan kostnad
  • Välj avbetalningstid upp till 10 år
  • Säkerhet i objektet

Låna till bil – direkt hos din bilhandlare

Vi hjälper dig med finansiering av bil, oavsett ny eller begagnad. Med ett billån kan du betala för bilen i din takt. Du kan dela upp betalningen i upp till 10 år för en ny bil och upp till 8 år för en begagnad bil.  

Vi samarbetar med bilhandlare i hela landet som erbjuder dig en trygg och enkel finansiering. När du hittat en bil du vill finansiera via oss, kontaktar du bilhandlaren direkt och gör din ansökan där. Sen sköter vi resten. 

Lär dig mer om lån på låneskolan: Inför lånebeslutet

Kund hos Länsförsäkringar?

Om du är kund hos Länsförsäkringar kan du kontakta ditt lokala länsförsäkringsbolag. De erbjuder billån om du även har en bilförsäkring.

 

Läs mer om hur det går till här

Extra trygghet med låneskydd

Vi erbjuder en låneskyddsförsäkring för dig som vill vara extra trygg. På våra billån och avbetalningar av fritidsobjekt så får du låneskyddet kostnadsfritt de tre första månaderna, därefter kostar det 6,95 procent av månadsbeloppet. Vårt låneskydd kan hjälpa dig med återbetalning av ditt lån vid sjukdom eller arbetslöshet och lösa din skuld i händelse av dödsfall.

Du kan säga upp låneförsäkringen när du vill.

Ansök om billån – så funkar det

1

Välj bil

Välj bilen du vill köpa, ny eller begagnad.

2

Gör en ansökan

Ansök om billånet direkt hos bilhandlaren.

3

Vi sköter betalningen

Vi får in ansökan och sköter betalningen direkt med butiken (bilhandlaren).

4

Bilen är din

Du får din första avisering, hämtar din bil och skriver under leveransgodkännandet.

När du tar ett billån hos en bilhandlare står bilen som säkerhet för lånet. Vi äger bilen tills den är helt återbetald, därefter övergår äganderätten till dig som köpare. Du kan låna upp till 80 procent av bilens värde, resterande 20 procent betalar du som kontantinsats eller byter in med din gamla bil. 

Lånesumman delas upp i avbetalningar över en bestämd tidsperiod, tillsammans med ränta och avgifter. Vill du göra extra amorteringar eller lösa lånet i förtid kostar det inget extra. Ska du sälja bilen måste du lösa lånet om det fortfarande finns kvar.

Bra att tänka på 

  • Titta inte bara på räntan utan totalkostnaden
  • Undvik för långa avbetalningstider 

Billån med restvärde

Du kan också välja ett billån med restvärde. Det innebär att du inte amorterar hela bilens värde, utan betalar bara tillbaka upp till det värde som bilen uppskattas ha när återbetalningstiden är slut. Sen kvittas bilens restvärde mot motsvarande låneskuld. Redan efter en kort tidsperiod kan du välja att byta in bilen mot en ny utan att betala onödigt hög månadskostnad. På så sätt passar billån med restvärde bra för dig som vill nyttja bilen när den är som bäst och ha en flexibel månadskostnad.

Köpa bil med privatlån

Ska du köpa bil av en privatperson kan du ta ett privatlån. Det är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att bilen inte står som säkerhet för lånet. Behöver du köpa extra tillbehör till bilen går det också att ansöka om ett privatlån. Du kan låna mellan 10 000 och 400 000 kronor.