Privatlån

Med vårt privatlån Direktlånet kan du tryggt låna pengar och det kräver ingen säkerhet. 

 • Låna upp till 400 000 kronor
 • Besked direkt
 • 14 dagars ångerrätt

Ansök om privatlån


Så här ansöker du om lån

Låna från 30 000 kronor upp till 400 000 kronor utan säkerhet och välj en återbetalningstid som passar dig.

Du kan även ansöka om lån med en medsökande, till exempel sambo. Det ökar era chanser att få lånet beviljat och kan även ge bättre villkor. Båda har då ansvar för återbetalningen.

Från ansökan till pengar på kontot

 • Ansök och få besked direkt. 
 • Beviljat lån signeras enkelt med Mobilt BankID.
 • Pengarna på kontot inom 2-4 arbetsdagar.
 • Mina sidor ger dig full kontroll på dina betalningar och ditt lån.

Låneskolan: Bra att tänka på inför lånebeslutet

Vem kan ansöka om privatlån?

Det finns grundkrav som du måste uppfylla för att kunna ansöka om ett privatlån hos oss. Dessa är följande:

 • Du har ett giltigt Mobilt BankID
 • Du är minst tjugo år
 • Du har inga betalningsanmärkningar
 • Du har varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • Du har stadigvarande inkomst av tjänst eller pension

Räkna och ansök om lån direkt

kr

med exempelränta %

Mer om ränta och avgifter

Ansök

Ränta och övriga kostnader

Den huvudsakliga kostnaden för ett privatlån består av räntan och avbetalningar på lånet. Räntan är rörlig och sätts individuellt vid varje låneansökan och är för närvarande 7,25–14,95 procent. Det tillkommer även en uppläggnings- och aviavgift. 

När du ansöker om ett privatlån får du ett förslag direkt, där du ser den totala kostnaden för lånet med summan du ska betala varje månad. Ansökan är inte bindande och du har även ångerrätt i 14 dagar.

Låneskolan: Vad kostar det att låna?

Räkneexempel effektiv ränta

För ett annuitetslån på 100 000 kronor upplagt på fem år med en uppläggningsavgift 375 kronor, en administrativ avgift 40 kronor och rörlig exempelränta på 8,45 procent (januari 2024) blir den effektiva räntan 9,85 procent. Det ger 60 månadsbetalningar på 2 089 kronor och ett totalt belopp att betala på 125 730 kronor.

Annuitetslån innebär att varje betalning är lika stor men att delen amortering ökar och delen ränta minskar för varje månadsbetalning. Observera att räntan sätts individuellt och kan variera. Räntan är rörlig och kan förändras under tiden du har lånet.

Amortering är din avbetalning på lånet

Amortering är beloppet du ska betala av på ditt lån vid varje betalningstillfälle. Avgifter består av en uppläggningsavgift som läggs till på den första månadens inbetalningsavi. En mindre administrativ avgift tillkommer varje månad. Ett annuitetslån betalas av med ett fast belopp (en annuitet) varje betalningsperiod.

Låneskolan: Vad är ett annuitetslån?

Första betaldagen är den sista dagen i månaden efter den månad då lånet betalades in på ditt konto. Logga in på Mina Sidor så ser du ditt låneavtal och dina månadsinbetalningar. Du kan när du vill lösa in hela eller delar av lånet.

Hur fungerar ångerrätt? 

Om du av någon anledning inte vill ha lånet du precis ansökte om kan du nyttja din ångerrätt. Meddela oss inom 14 dagar från den dag du ingick avtalet. Upplupen ränta tillkommer.

Kontakta vår kundservice på telefon 08-635 36 00 så hjälper vi dig.

En låneansökan som inte har signerats kontakta Affär lån 08-635 37 20 .

Vad är ett privatlån?

Själva ordet privatlån är ett samlingsnamn för alla lån utan säkerhet. Exempel på lån där det däremot krävs säkerhet är bostadslån och vissa billån där bilen utgör säkerhet för lånet.

Privatlån kallas också för blancolån, men det är ingen skillnad.

Bolån på Länsförsäkringar

Behöver du låna till bostad? Wasa Kredit ingår i länsförsäkringsgruppen, ansök om bolån på Länsförsäkringar. 

Läs igenom villkor och förköpsinformation innan du tecknar avtal. Ladda gärna ner och spara.

Frågor och svar om Direktlånet

Ibland behöver vi komplettera din ansökan med ytterligare uppgifter för att kunna göra en fullständig bedömning. Exempel på sådana uppgifter kan vara ett arbetsgivarintyg, lönebesked eller andra relevanta dokument som styrker din ekonomiska situation.

När vi har fått in de kompletterande uppgifterna kan vi göra en fullständig bedömning av din ansökan. För att skicka in dina kompletteringar, vänligen använd följande kontaktuppgifter:

Genom att snabbt skicka in de begärda dokumenten hjälper du oss att behandla din ansökan så smidigt och snabbt som möjligt.

För mer information och vägledning, besök vår hemsida eller kontakta vår kundservice via Mina sidor.

Läs mer: Så använder du Säkra meddelanden.

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver lämna någon form av egendom som garanti för lånet. 

Direktlånet är ett exempel på ett blancolån och kan också kallas privatlån. Du kan enkelt ansöka om privatlån på här >

Vill du veta mer om olika typer av lån och hur de fungerar? Besök vår låneskola för att läsa om olika typer av lån på vår låneskola >

Ja, du kan alltid betala in mer än det belopp som står på avin. 

För att säkerställa att din extra inbetalning hanteras korrekt, kontakta oss via Säkra meddelanden på Mina sidor och informera oss om hur du finansierar din extraamortering. Vi hjälper dig med de specifika inbetalningsuppgifterna för extraamorteringen.

Läs mer: Säkra meddelanden – så här gör du

Räntan på Direktlånet bestäms individuellt i samband med kreditbedömningen. Detta innebär att vi gör en bedömning av din ekonomiska situation och kreditvärdighet innan vi fastställer din personliga ränta. Faktorer som kan påverka räntan inkluderar din inkomst, skuldsättning, tidigare betalningshistorik och andra ekonomiska förhållanden.

Eftersom räntan bestäms individuellt kan vi inte ge något förhandsbesked om vad just din ränta blir. Du får information om din specifika ränta i ditt lånebesked samt i ditt låneavtal.

För mer information om hur räntan bestäms och vad som påverkar den, besök vår sida om ränta och avgifter på lån.

Tiden det tar att få pengarna efter att ditt lån har beviljats beror på några faktorer:

 • Om du signerar avtalet med Mobilt BankID: Pengarna sätts vanligtvis in på ditt konto inom 2-4 vardagar.
 • Om du väljer att få avtalet hemskickat: Vi skickar hem ett avtal till dig för underskrift. När du har returnerat det underskrivna avtalet via post, sätts pengarna in på ditt konto inom 2-3 bankdagar efter att vi mottagit avtalet.

Att signera med Mobilt BankID är det snabbaste sättet att få pengarna på ditt konto. Om du väljer att få avtalet hemskickat tar det lite längre tid beroende på posthanteringen.

Det är inte ovanligt att beloppet på den första avin skiljer sig från det som anges i avtalet. 

Längre första period: Ibland kan den första betalningsperioden vara längre än en månad, särskilt om leverans eller utbetalning har skett mitt i en månad. Detta innebär att den första fakturan kan täcka mer än en månad.

För en detaljerad specifikation av beloppen, vänligen kontrollera baksidan av avin. Där hittar du en fullständig redogörelse för alla inkluderade avgifter och kostnader.

Om du har ytterligare frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta vår kundservice för hjälp.