Lånekalkyl

Räkna ut vad ett lån kan kosta dig med hjälp av vår lånekalkylator. När du lånar pengar behöver du ta höjd för kostnader som amortering, ränta och avgifter, räkna på ditt lån här.

kr

med exempelränta %

Mer om ränta och avgifter

Ansök

Räkna på vad ett lån kostar med vår lånekalkylator

Kostnaden för ett lån delas upp i månadsbetalningar som beräknas efter storleken på lånet, återbetalningstid samt ränta och aviavgifter. På låneavtalet står den återbetalningstid och det belopp du har valt.

Räntan är priset på lånet och anges på månadsavierna. Räntan beräknas på beloppet du vill låna samt på din återbetalningsförmåga. Vi använder kreditupplysningen för att bedöma din återbetalningsförmåga. I vissa fall har vi rätt att ändra räntan, men då måste vi meddela dig.

Amortering är beloppet du betalar av lånet med, vid varje betalningstillfälle. På den första månadens inbetalningsavi ingår uppläggningsavgiften. Varje månad ingår också en mindre administrativ avgift.

Lånets olika delar

Räntan är rörlig och för närvarande mellan 5.75–14.95 procent och sätts individuellt efter kreditprövning.

Uppläggningsavgiften är 375 kronor och administrativa avgiften 40 kronor. Effektiv ränta är för närvarande 7,72 procent vid ett annuitetslån på 100 000 kronor beräknat på 5 år med en exempelränta på 6,45 procent (jan 2019).  En återbetalningstid på 5 år ger totalt 60 månadsbetalningar på 1 994 kronor vid 100 000 kronor, vilket ger totalt 120 015 kronor att betala.

Fakta om Direktlånet

Ränta 5.75–14.95 %*
Uppläggningsavgift 375 kronor
Administrativ avgift 40 kronor per månad,
vid e-faktura 20 kronor

*Räntan är rörlig och sätts individuellt efter kreditprövning.

När börjar återbetalningen?

Första betaldagen är den sista dagen i månaden efter den månad då lånesumman betalas ut till dig. Månadskostnaden påverkas av den återbetalningstid du valt. Ju längre återbetalningstid desto lägre kostnad per månad. 

I början av återbetalningsperioden är andelen ränta större än amortering. Det kallas annuitet. I takt med att lånet sjunker, minskar även räntan och i slutet av återbetalningsperioden är andelen amortering större än räntan. På så sätt får du en jämn månadskostnad under lånets löptid. Du kan när som helst betala av lite mer eller lösa hela lånet utan att det kostar något extra.


Om du ångrar dig

Om du av någon anledning inte vill ha lånet du precis ansökt om kan du nyttja din ångerrätt. Meddela oss inom 14 dagar från den dag du ingick avtalet. Upplupen ränta tillkommer.

Kontakta vår kundservice på telefon 08-635 38 00 så hjälper vi dig.