Återbetalning av överskott på din kortkredit

Har du fått ett brev från oss om överskott på din kortkredit? Här förklarar vi hur du kan få tillbaka ditt överskott på ett enkelt sätt, steg för steg.

I dagarna har du fått ett brev från oss angående ett överskott på ditt kreditkortskonto. Ett överskott uppstår när du har betalat in mer pengar till ditt kreditkortskonto än vad du behöver. Kort sagt, det är pengar du har rätt att få tillbaka.På den här sidan berättar vi hur du går tillväga för att få tillbaka dem.

Så här gör du för att få tillbaka ditt överskott

För att kunna göra en återbetalning behöver vi få dina kontouppgifter. Vi har skickat ett meddelande till dig i Mina sidor, följ stegen nedan för att lämna dina uppgifter:

  1. Gå till wasakredit.se.
  2. Klicka på Logga in.
  3. Välj Privat i listan.
  4. Logga in med ditt mobila BankID.
  5. Klicka på Meddelande 1.
  6. Besvara meddelandet med dina bankuppgifter: Bankens namn, clearingnummer och kontonummer.
  7. Klart.

Det kan ta upp till några veckor innan vi kan göra återbetalningen. När vi har genomfört den skickar vi en bekräftelse till dig via meddelande i Mina sidor. 

 

Vanliga frågor

Om du har köpt något från en butik eller ett företag som samarbetar med oss, kan det hända att din betalning har delats upp i mindre belopp som sedan lagts på en kortkredit hos oss. Detta kan ske även om du inte använde ett fysiskt kreditkort från oss vid köpet. I sådana fall hanteras din betalning som en kredit, vilket kan resultera i ett överskott om beloppet som betalas in överstiger den totala kostnaden för köpet.