Alla frågor

Kreditkortet

Tyvärr erbjuder vi inte betalningsfria månader som en del av våra lånevillkor. Vi eftersträvar transparent och ansvarsfull långivning och har noterat att betalningsfria perioder kan förlänga skuldsättningen och öka de totala kostnaderna för låntagare.

Om din ekonomiska situation är utmanande och du behöver vägledning för att hantera din budget och skulder, uppmanar vi dig att kontakta budget- och skuldrådgivare hos din kommun. Dessa rådgivare erbjuder kostnadsfri och konfidentiell hjälp för att hjälpa dig att skapa en hållbar ekonomisk plan och hitta vägar framåt. Besök din kommuns officiella webbplats för mer information och kontaktuppgifter till den budget- och skuldrådgivningstjänst som finns tillgänglig för dig.

Första fakturan för kortköp är helt avgifts- och räntefri. Om du inte slutbetalar köpet på den första avin, tillkommer det därefter en administrativ avgift för efterföljande avier.

Läs mer om kreditkortet

Du ansöker enkelt om ett extrakort i Wasa Kredit-appen

 1. Gå in i appen.
 2. Klicka på snabbmenyn.
 3. Klicka på länk Kort.
 4. Välj Beställ extrakort. 
 5. Ange personnumret på den person som ska ha extrakortet.
 6. Bekräfta din beställning med ditt mobila BankID. 
 7. En bekräftelse på din beställning visas. 

Det här kan du också göra i appen >

När du använder vårt kreditkort får du flera försäkringar som skyddar dig vid olika situationer. Här är en översikt över de försäkringar som ingår:

 • Reseförsäkring: En av marknadens mest heltäckande reseförsäkringar som kompletterar din hemförsäkring.
 • Förlängd garanti: På vissa produkter, vilket förlänger den ursprungliga garantin.
 • Förlängd allriskförsäkring: För extra skydd på dina köp.
 • Prisgaranti 90 dagar: Om du hittar samma produkt billigare inom 90 dagar.
 • Internetköpskydd: Skyddar dig vid köp på internet.
 • Självriskskydd vid bilbärgning: Täcker självriskkostnader om du behöver bilbärgning.

För mer information och fullständiga villkor om försäkringarna som ingår i kreditkortet, besök vår sida om de  försäkringar som ingår i kreditkortet

Kreditkortet ger dig möjlighet att dela upp dina köp med förmånliga villkor. Välj hur du vill betala i Wasa Kredit-appen. Betala alla köp direkt eller dela upp några köp till senare.

Så här gör du för att dela upp ditt köp i Wasa Kredit-appen:

 1. Öppna appen och logga in med dina användaruppgifter. 
 2. På startsidan visas ett antal snabbkommandon, välj Dela upp.
  Startsidan i appen
 3. Markera det köp du vill delbetala från listan som visas och klicka på Nästa.
  Lista med köp i appen
 4. Välj en betalningsplan som passar dig och klicka på Nästa. 
  Betalningsplaner i appen
 5. Granska dina val och bekräfta delbetalningen. Kontrollera att alla uppgifter stämmer innan du godkänner med Mobilt BankID. 
  Betalplan specifikation i appen
 6. Klar.
  Bekräftelsesida i appen

Följ den betalningsplan du har valt och se till att du gör dina betalningar i tid enligt planen. Du hittar dina delbetalningar och information om dessa under Mina delbetalningar. 

Läs mer om delbetalning av dina köp här

Enklare vardag med Wasa Kredit-appen

Du kan beställa en ny pinkod genom att kontakta kundservice på Mina sidor och skicka ett direktmeddelande via Säkra meddelanden. 

Tänk på att pinkoden skickas via post och det kan därför ta några dagar innan du får den.

För att använda Säkra meddelanden, följ anvisningarna på denna sida.

Har du en kortkredit hos oss så kan du betala mer än lägsta beloppet på avin.

Har du ett lån eller en avbetalning kan du inte det och behöver i så fall göra extra inbetalningar separat via din internetbank.

En uppläggningsavgift, även kallad kampanjavgift, är en engångsavgift som du betalar på din första faktura. Den täcker kostnaden för att sätta upp och administrera ditt avtal. Avgiften debiteras endast en gång och kommer inte att återkomma på framtida fakturor.

Nej, dagsläget erbjuder vi inte autogiro eller e-faktura för dig som har kreditkortet.

Om du är ansluten till Kivra får du dina avier digitalt via deras app eller hemsida. Genom Kivra kan du koppla på ditt bankkonto för att enkelt genomföra dina betalningar.

För frågor om fakturor via Kivra, vänligen kontakta Kivras support.

Ett räntefritt köp innebär att leverantören erbjuder en kampanj där du inte behöver betala någon ränta på ditt köp under en viss period. Det kan dock förekomma kampanj- samt administrativa avgifter på sådana köp.

Detta är mycket fördelaktigt eftersom du kan betala av ditt köp utan extra räntekostnader, så länge du följer kampanjvillkoren. Det är dock viktigt att tänka på följande:

 • Kampanjens varaktighet: Räntefritt köp gäller endast under den specificerade kampanjperioden. Kontrollera noggrant hur lång denna period är för att undvika missförstånd.
 • Månatliga betalningar: Du måste fortfarande göra regelbundna månatliga betalningar enligt din betalningsplan. Om du missar en betalning eller betalar ett för lågt belopp, bryts de räntefria villkoren.
 • Eventuella avgifter: Det kan finnas andra avgifter kopplade till ditt konto, såsom administrationsavgifter eller uppläggningsavgifter. Läs igenom avtalet noga för att förstå alla kostnader.
 • Missade betalningar: Om du missar en betalning, betalar ett för lågt belopp eller inte betalar av hela beloppet inom kampanjperioden, bryts de räntefria villkoren och du får betala ränta på det kvarvarande beloppet.
 • Förseningsavgifter: Förutom att ränta kan börja läggas på det återstående beloppet, kan det även tillkomma förseningsavgifter om du missar en betalning.

Det är alltså viktigt att du betalar enligt kampanjvillkoren. Om du väljer ett annat betalningsalternativ än vad som anges i kampanjvillkoren kan du förlora din räntefria kampanj.

Exempel:

Om du köper en vara för 10 000 kronor med en räntefri kampanj på 12 månader, innebär det att du har 12 månader på dig att betala tillbaka hela beloppet utan att betala någon ränta. Du måste göra månadsbetalningar på minst 833 kronor (10 000 kronor / 12 månader). För att behålla de räntefria villkoren måste du betala enligt kampanjvillkoren, som innebär att du betalar det aviserade beloppet varje månad. Om du missar en betalning eller inte betalar tillbaka hela beloppet inom dessa 12 månader, kommer ränta att läggas på det återstående beloppet, och det kan även tillkomma förseningsavgifter.

Observera att exemplet ovan är angivet utan eventuell kampanjavgift samt administrativa kostnader.

För vanliga ärenden som rör ditt kreditkort kan du kontakta oss via telefon eller Säkra meddelanden.

För fullständiga kontaktuppgifter och mer information, besök kontaktuppgifter för kreditkortet >

Om du har glömt din personliga kod kan vi skicka ut koden på nytt.

Kontakta oss på kundservice
För att beställa din personliga PIN-kod, kontakta vår kundservice via Säkra meddelanden.

För att använda Säkra meddelanden, följ anvisningarna på denna sida: Så använder du Säkra meddelanden.

Ett avslag på din ansökan om kreditkort kan bero på flera faktorer. Vid en kreditbedömning granskar vi uppgifterna i din ansökan samt informationen från den kreditupplysning vi har tagit. Dessa uppgifter vägs ihop för att göra en helhetsbedömning av din kreditvärdighet.

Vanliga orsaker till avslag kan vara:

 • Inkomstnivå: Din inkomst kan bedömas vara otillräcklig för att hantera den önskade krediten.
 • Kredithistorik: Tidigare betalningsanmärkningar eller hög skuldsättning kan påverka bedömningen negativt.
 • Kreditrisk: En sammantagen bedömning av din ekonomiska situation kan indikera en högre kreditrisk.
 • Kvar att leva på: Vi tar ansvar för att säkerställa att du har tillräckliga medel kvar att leva på efter att dina skulder och utgifter har betalats.

Eftersom bedömningen baseras på en kombination av olika faktorer är det svårt att ge en exakt anledning till avslaget.

För frågor om dina avtal kan du som privatkund skriva till oss via Mina sidor så hjälper vi dig. På Mina sidor kan du även enkelt hitta all information om dina avtal och skicka meddelanden direkt till vår kundservice via Säkra meddelanden.

Din kortkredit

Du kan hantera de flesta av dina ärenden som rör din kortkredit på Wasa Kredit-appen och via Agriakortets app som du kan läsa mer om på agria.se.

Ja, det finns en app för Agriakortet. Via appen Agriakortet får du full kontroll över dina transaktioner, kan se saldo och hitta din avikopia. För mer information, besök Agrias webbplats.

Avbetalningar

Har du en kortkredit hos oss så kan du betala mer än lägsta beloppet på avin.

Har du ett lån eller en avbetalning kan du inte det och behöver i så fall göra extra inbetalningar separat via din internetbank.

En uppläggningsavgift, även kallad kampanjavgift, är en engångsavgift som du betalar på din första faktura. Den täcker kostnaden för att sätta upp och administrera ditt avtal. Avgiften debiteras endast en gång och kommer inte att återkomma på framtida fakturor.

Om du har fått en påminnelse eller ett inkassobrev beror det på att vi saknar din betalning. Följ dessa steg för att komma vidare:

Börja med att kontrollera om betalning har skett

 • Kontrollera om vi har mottagit din betalning via Mina sidor.
 • Om du inte har betalat behöver du betala omgående för att undvika ytterligare avgifter.

Kivra
Om du är ansluten till Kivra, skickas dina avier dit. Kontrollera din Kivra-brevlåda.

Kontakta oss på kundservice
Om du vill prata med en handläggare, kontakta vår kundservice via Säkra meddelanden.

För att använda Säkra meddelanden, följ anvisningarna på denna sida: Så använder du Säkra meddelanden.

Den administrativa avgiften är avtalad mellan parterna. Om du väljer autogiro så påverkas inte den administrativa avgiften. Den betalar du för hantering och administrering av ditt avtal under hela avtalsperioden. 

För att lösa ditt billån, logga in på Mina sidor och använd funktionen för säkra meddelanden så hjälper vi dig.

När du löser ditt billån kan du även göra ägarbytet samtidigt för att undvika återtag av en redan såld bil. Observera att billånet inte kan överlåtas.

Läs mer: Så använder du Säkra meddelanden.