Internetköpskydd ingår vid köp med kreditkortet

Handla tryggare online med köpskyddet som ingår när du betalar med kreditkortet.

Leveransförsäkring är en av fördelarna som ingår när du betalar online med kreditkortet. Internetköpskydd gäller för varor som har ett inköpsvärde på minst 1 000 kronor. Ersättning ges för tull, frakt och andra avgifter som kan uppstå i kontakt med leverantören, upp till 20 000 kronor.

Internetköpskydd gäller för

  • skada på beställd vara under leverans
  • om beställd vara saknas i levererat paket
  • utebliven leverans.

Handla tryggare online

Utöver trygg betalning i webbutiken kan det vara bra att känna till vad som gäller när du e-handlar. Du har samma rättigheter som i en fysisk butik, det vill säga 14 dagars ångerrätt för varor inköpta inom Sverige eller övriga EU, Norge och Island.

Spara kvitton, orderbekräftelser och betalningsbekräftelser. Spara även kollinumret på varan du skickar tillbaka så blir det enklare att spåra paketet om det kommer bort. På Hallå Konsument kan du läsa vad som gäller för e-handel inom och utanför EU.

Skulle något hända under leveransen gäller följande: Om varan är skadad vid leverans ersätts kostnader för att skicka tillbaka varan. Om varan inte lagas eller ersätts med ny vara inom 30 dagar får du ersättning motsvarande inköpspriset för den skadade varan. (Inköpsvärdet ska vara minst 1 000 kronor)

Saknas varan i levererat paket får du ersättning motsvarande inköpspriset samt för kostnader som kan uppstå vid kontakt med leverantören, om inte någon ny vara har levererats inom 30 dagar. Vid förlust av vara under transporten ersätts varans inköpspris och verifierbara kostnader.

Internetköpskydd gäller inte för levande djur. Inte heller för blommor, växter, livsmedel och flytande varor, inklusive öl, vin och sprit.

Aktivera kreditkortet

Du behöver aktivera ditt kreditkort för att försäkringen ska gälla. Du kan aktivera kortet i Wasa Kredit-appen. 

Så här aktiverar du kreditkortet

Försäkringsvillkor

Försäkringarna ingår för de flesta inköp när du betalar med kreditkortet.

Läs de fullständiga villkoren här