"Med bra kollegor är det lätt att växa in i nya roller"

Johanna Elfvin heter jag och förra året firade jag 20 år som anställd på Wasa Kredit. Det var genom ett tips av en tidigare kollega som jag sökte jobbet som administratör år 2000. Jag hade faktiskt fler jobb på gång men magkänslan fick avgöra och det ångrar jag inte. 

Det finns bara fördelar med att byta jobb

En av många fördelar med att arbeta här är att man kan byta jobb men behålla både arbetskamrater och arbetsgivare. Det är jag ett gott exempel på. Efter cirka fyra år på administrationen fortsatte jag till innesälj och Affärssupport. Där jobbade jag i olika roller inom kreditprocessen för kunder och partner. Jag fortsatte med en roll som säljkoordinator – en helt ny roll för mig, men det kändes kul och utvecklande att få bygga upp något från grunden. 

Jag genomför hela affären

Härefter kändes det som ett naturligt steg att byta till Maskinfinans då jag fokuserat på maskinaffären alltsedan Affärssupport skapades. Jag arbetar självständigt och i nära samarbete med våra lokala Länsförsäkringsbolags kontor i mellan-Sverige med att bygga upp egna kundrelationer i huvudsak inom våra branschområden entreprenad, skogs- och lantbruk, tunga fordon, tjänstebil och verkstadsindustri och skapar möjligheter för Wasa Kredits och Länsförsäkringsbolagens företagskunder att finansiera sina objekt via oss.

Detta görs även via leverantörskontakter som säljer finansierbar utrustning. Jag genomför kreditanalysen, motiverar och lämnar kreditrekommendationer om slutkundsaffären. Arbetet innefattar upprättande av kredit-PM och kreditårsomsättningar. Jag genomför hela affären och ansvarar för att tecknade avtal med Wasa Kredit och kund blir rätt utförda.

Både jag och kunderna blir tryggare

Att ha jobbat brett i många roller gör mig trygg och det märks också i interaktionen med kunderna. Jag får dagligen positiv feedback och uppskattning från partner och kunder. Jag tror de känner av mina tidigare erfarenheter, som gör att jag förstår hela processen. Jag vet hur viktigt det är med alla delar i kedjan och att det är A och O att samarbetet internt mellan avdelningarna fungerar. Den positiva återkopplingen gör att jag fortfarande går visslande från jobbet.  

Vi pratar mycket om att skapa trygghet och möjligheter för våra kunder och partner, men det speglar också kulturen inom bolaget. Mitt tips till dig som vill byta tjänst inom företaget är att våga utmana dig själv att lära nytt, med bra och trevliga kollegor är det lätt att växa in i nya roller snabbt.

Det visste du inte om mig

Att se kunder beviljas finansiering för en skördetröska eller ett jordbruk gör såklart att man vågar tänka att ens egna drömmar en dag också kan bli verklighet. Min dröm är att driva ett litet bed and breakfast i Spanien, Portugal eller Frankrike. Vi får se när magkänslan tränger på igen och drömmen kanske blir till verklighet.


Nyfiken på att veta mer om oss?

Se till att följa oss på LinkedIn. Vi uppdaterar regelbundet med nya medarbetarberättelser, interna aktiviteter, kundberättelser, utbildande innehåll och massa annat intressant.