SM i Ung Företagsamhet

SM i Ung Företagsamhet gick av stapeln med pompa och ståt i närvaro av både prinsen och regeringen. Under en kväll samlades hundratals UF-företag för att visa upp sig och sina idéer och kämpa om SM-guld i många olika kategorier. En av dem var Märta Trybom som tillsammans med Mia Nilsson tog hem segern i kategori Årets affärsplan för sitt UF-företag Brinnkotten UF. 

Ett varumärke du vill veta mer om

Motiveringen löd "Vinnare i Årets affärsplan är ett företag som berättar en berättelse som du sugs in i och vill veta mer om. Inget är lämnat åt slumpen, alla små delar i affärsplanen har de fångat med bravur. Allt är genomtänkt, intressant med en röd tråd och en tilltalande design både av affärsplanen och produkten. Det här är företagarna du inte bara vill köpa produkten av utan även hoppas att de tar företaget och företagande till ett nästa steg. Ett stort grattis till Märta Trybom och Mia Nilsson, Brinnkotten".

– Det känns otroligt roligt. Jag är så stolt. Jag minns hur jag i ettan frågade min lärare hur jag ens skulle få bra betyg i kursen. Det här bevisar att man kan göra mer än vad man tror om man bara försöker, säger Mia Nilsson om vinsten.

– Jag måste säga att det var en otroligt hård konkurrens, vi hade 10 bra affärsplaner och tre av dom var riktigt bra. Märta och Mia hade en historia som fängslade oss som också blev en röd tråd igenom hela affärsplanen så det var det som avgjorde skulle jag säga, det var en känsla och inte bara en affärsplan, säger Thomas Högväg.

Vi sponsrar Ung företagsamhet

UF är ett partnerskap som vi driver inom hållbarhetsagendan och som ingår i mål 17 som handlar om genomförande och globalt partnerskap. 
Läs mer om vår partnerskap med UF