asa levin

"Den fina gemenskapen, roliga kollegor och bästa chefen gör att jag älskar mitt jobb"

Hejsan, Åsa Levin har ni här. Jag har intagit min gamla roll som kredithandläggare Företag och utgår ifrån vårt kontor i Växjö. 

Borta bra men hemma bäst

Jag känner mig otroligt glad och tacksam över att jag har fått möjligheten att komma tillbaka, och har verkligen saknat arbetet, samarbetspartner och kunder. Sen är det den fina gemenskapen, roliga kollegor och bästa chefen som gör att jag älskar mitt jobb. 

De senaste 3 åren har jag jobbat som kundrådgivare på Länsförsäkring Kronoberg, och främst jobbat mot privatkunder med alla typer av bankärenden såsom bolån och sparande. Det har hänt en hel del under tiden jag har varit borta, många nya satsningar och nyheter.

Vad gör en kredithandläggare?

Att jobba som kredithandläggare på Wasa Kredit innebär många olika arbetsuppgifter under en dag, men det är det som gör det så kul. Fokus ligger på att handlägga kreditförfrågningar från våra leverantörer, både för hyra och leasing till företag. Vi ser över resultat- och balansrapporter och för nystartade bolag behöver vi budget och affärsplan. 

Vi handlägger och kreditbedömer även många överlåtelser, där företag vill överta ett befintligt avtal. Det är samma kredithandläggning för dessa ärende som en helt ny kreditförfrågan.

Från Hässleholm till Australien

Jag är Skånetös från början, från Hässleholm, inget att skryta om. Kanske just därför har jag bott på många olika platser under årens lopp. I 20-årsåldern var jag au pair i Australien, därefter studier i Kalmar och Österrike.

Nu bor jag här i Småland tillsammans med sambon Anders och vår katt Lille Preben (som jag brukar nämna varken är dansk eller kille). I våras köpte vi båt, och jag har lovat sambon att lära mig fiska framöver, vi får se hur det går. Var på Gotland i somras, och fastnade för all keramik som finns där, så funderar på att gå en keramik/drejkurs framöver. Onödigt vetande är att jag i unga år jobbade som bingoutropare.


Nyfiken på att veta mer om oss?

Se till att följa oss på LinkedIn. Vi uppdaterar regelbundet med nya medarbetarberättelser, interna aktiviteter, kundberättelser, utbildande innehåll och massa annat intressant.