VD för en dag med Ung Företagsamhet

Hur är det att vara verkställande direktör? Batuhan Yigin fick skugga vår VD Thomas Högväg under en jobbvardag inom ramen för Ung Företagsamhet.

Thomas Högväg och Batuhan Yigin

Syftet med dagen var att ge en ambitiös UF-alumn en exklusiv möjlighet att få insikt i hur det är att leda ett företag genom att följa en vd under en arbetsdag. Med målet att ge adepten möjlighet att utvecklas och inspireras i sitt arbetsliv.

 – Dagen var fullspäckad med interna och externa möten. Jag gillar Thomas värderingar och hans ledarstil som är anpassningsbar, ödmjuk och tydlig i sin kommunikation. Det som överraskade mig var att alla här är så inbjudande och positiva till att jag följde med Thomas, oavsett möte, säger Batuhan

 – När Ung Företagsamhet frågade om jag kunde tänka mig att ha en UF-alumn med mig en dag så sa jag ja utan att tveka. Det har varit lärorikt även för mig att få umgås med Batuhan en hel dag och det är kul att få dela med mig av min vardag, säger Thomas Högväg, vd på Wasa Kredit.

Båda är eniga om att dagens höjdpunkt var den gemensamma lunchen, för då fick de lära känna varandra mer personligt.

Lyssna på den yngre generationen

 – Om jag skulle rekommendera Thomas något så är det att lyssna på den yngre generationen när det kommer till digitalisering och flexibel arbetsmiljö, avslutar Batuhan.

Thomas önskar Batuhan all lycka med studierna och karriären och vem vet, en dag kanske vi ser honom i våra korridorer.

Möt Batuhan Yigin

Batuhan studerar juridik på Stockholms universitet, tar kurser i ekonomi på Uppsala universitet, är aktiv i Unga Aktiesparare och är UF-alumn.

2017/2018 drev han och två klasskamrater Wolfram Wallets, skimmingsäkra läderplånböcker i egen design i ett framgångsrikt UF företag. Batuhan kom tvåa i SM-tävlingen årets säljare. Under sin UF-tid har han fått upp ögonen för finansmarknaden och att göra karriär.