CFO

Är du en erfaren, kommunikativ och skicklig förändringsledare med erfarenhet som CFO, eller motsvarande, från finansbranschen? Här är chansen till ett spännande uppdrag i ett snabbväxande företag med höga ambitioner!

Om jobbet

Som CFO på Wasa Kredit är du vd:s högra hand. Du förväntas ligga steget före avseende ekonomisk styrning av bolaget och har förmåga att prioritera i skarpa lägen. I ditt uppdrag ingår yttersta ansvaret att säkerställa redovisning och ekonomiprocesser men även strategiskt framåtriktat arbete och affärsuppföljning. Du förväntas även kvalitetssäkra att de beslut som fattas är kloka och väl underbyggda.

Som CFO rapporterar redovisningschef och controllerchef direkt till dig. I de områden som CFO förväntas ta ansvar för ligger, förutom redovisning, affärsanalys och ekonomistyrning, även frågor som rör kapitalkrav, finansiering, likviditetsplanering samt regelverksefterlevnad. 

CFO rapporterar till vd och ingår i Wasa Kredits ledningsgrupp och förväntas bidra i ledningen i frågor som berör hela Wasa Kredit. Då Wasa Kredit ingår i Länsförsäkringar Bank har du även ett ansvar att bevaka, kvalitetssäkra och driva koncerngemensamma frågor.

Vem är du?

Vi söker dig som är en proaktiv och driven ledare med gedigen och bred erfarenhet inom ekonomistyrning, redovisning, affärsanalys och regelverksfrågor, troligtvis i tidigare roll som CFO eller motsvarande. 

Vi förutsätter att du har relevant akademiska utbildning i grunden och minst 10-15 års erfarenhet från bank/ finansbolag. Vidare är du en erfaren ledare, som är van att leda andra chefer, och har förmåga att få människor med dig. Du har dessutom erfarenhet av att arbeta på ledningsgruppsnivå och av att se på verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Som person är du noggrann men har förmåga att se till sakers långsiktiga strategiska betydelse och vidare konsekvenser ur ett affärsperspektiv.

Wasa Kredit växer i snabb takt och vår omvärld förändras i ett allt snabbare tempo och du förväntas därför vara en erfaren och kommunikativ ledare med vana av att arbeta i föränderliga miljöer och har förmåga att utveckla såväl människor som verksamhet.

Utöver dina meriter värdesätter vi egenskaper som prestigelöshet, stark affärsorientering, engagemang och professionalism. Du arbetar bra med andra människor och måste vara en god kommunikatör som behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Wasa Kredit med Amendo Executive Search. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via www.amendo.se. Du är välkommen med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Caroline Ekman tel: 0767 75 91 27.