Bra att veta om företagslån

Kvinna i möte titta in i kameran

Företagslån Direkt är ett lån för ditt företag när du snabbt och enkelt är i behov av extra likviditet. Det passar små och medelstora företag som expanderar i en hög takt och behöver skjuta in extra kapital i verksamheten. Företagslån Direkt är också ett alternativ för företag där omkostnaderna går i otakt med likviditetsinflödet.

För att kunna låna måste du ha ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma. Likaså ska ditt företag ha sitt säte i Sverige med en svensk styrelse. Om du har ett aktiebolag och vill låna behöver en av ägarna personligen gå i borgen för lånet, så kallad ägarborgen.

Vad kostar det att låna?

Du kan låna mellan 50 000 och 350 000 kronor till företaget med en amorteringsplan på som längst 5 år.

Vi har en rörlig räntesats och räntan sätts individuellt, efter en kreditupplysning. Räntesatsen är för närvarande satt till 4,45 – 9,95 procent. Utöver ränta på företagslånet får företaget vid första tillfället betala en upppläggningsavgift på 795 kr. Vi tar också ut en administrativ avgift på 55 kr i månaden för hanteringen av lånet.

Företagslån Direkt är ett så kallat annuitetslån som innebär att ditt företag betalar av lånet med  samma månadsavgift över tid. Du har alltid möjlighet att extraamortera.

Lägg in belopp och önskad återbetalningstid i ansökan, så får du genom en exempelränta en indikation på vad ett lån skulle kosta per månad.

Du måste ha ett bankgiro för att bli beviljad företagslån.

När lånet är beviljat får du tillgång till Mina Sidor, vår självserviceportal, där du hittar all information om ditt företagslån och avtal. I Mina Sidor får du även svar på de vanligaste frågorna om företagslånet. Självklart finns alltid vår kundtjänst tillgänglig per telefon om du behöver hjälp.  

Läs vidare om hur du ansöker.

Är du intresserad av att ta ett företagslån men vill prata med någon innan kan du alltid kontakta oss. Eller gå direkt till Ansök om Företagslån Direkt. 

Kontakta oss företagslån direkt