Tesla

Leasa Tesla genom Wasa Kredit

Tesla Model S 90D fyrhjulsdrift

Effekt motor:  90 kWh batteri
Förbrukning: Beräknad elkostnad är ca 3,25 kr/mil 
Co2:  0
Skatt: Skattebefriad i 5 år 
Förmånsvärde:  ca 2 742 kr netto/månad med 50% marginalskatt
1:a hyra: 360 000 kr

Månadskostnad 8 660 kr + moms

Priset är endast giltigt vid finansiering genom Wasa Kredit och kan skilja sig beroende på tillvalspaket. Erbjudandet vänder sig till dig som leasar genom företaget. Lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig för en skräddarsydd lösning.

 

Ta del av fler fördelaktiga leasingpaket.

Tesla Model S 90D – supermiljöbilen med accelerationskraft

  • Tesla Model S klassas som en supermiljöbil.
  • Förmånsvärdet för Tesla Model S är lågt satt.
  • Du får 50 procents rabatt när Skatteverket beräknar det förmånsgrundande priset.
  • Samt en extra rabatt på 16 000 kronor för att Tesla Model S är en elbil

Tesla Motors är en amerikansk elbiltillverkare och bilen produceras i Fremont, Kalifornien. Tesla Model S P90D klassas som en supermiljöbil. Elbilen accelererar omedelbart och steglöst utan att ge några utsläpp. Inom så lite som 3,3 sekunder rör sig Model S med 100 km/h, ljudlöst och utan en droppe bensin.

Specifikationer Tesla Model S 90D

  • Acceleration: 0–100 km/h på 3,3 sekunder
  • Toppfart: 250 km/h
  • Maximal motoreffekt: 700 hk

Motorerna

Fyrhjulsdrivna Tesla Model S 90D har två elmotorer, en mellan framhjulen och en mellan bakhjulen. Elmotorn har endast en rörlig del och det är rotorn till skillnad från en förbränningsmotor som har hundratals rörliga delar. Motorerna i Tesla Model S 90D utvecklar tillsammans 700 hästkrafter och accelererar på 3,3 sekunder 0-100 km/h.

Batterierna

Tesla Model S 90D har marknadens största batteripack på 90 kWh. Det är mer än tre gånger så stort jämfört med andra elbilar och gör att du kan åka på en långresa i 30–40 mil. Batterierna har en garanti på åtta år.

Laddstationerna

Bilen laddas hemma över natten från ett trefasuttag. Då är bilen fulladdad på morgon. På resan laddas batterierna gratis i Tesla Motors egna snabbladdstationer, Supercharger, som finns runt om i Sverige och Europa. Det betyder att du kan köra gratis från Sverige genom Europa till Frankrike. I en Supercharger laddas batteriet på 20 minuter för en sträcka på 20 mil. För varje såld Tesla Model S går cirka 20 000 kronor till utbyggnaden av snabbladdstationer.

Autopiloten

Model S 90D kan styras inom ett körfält eller byta körfält genom att slå på blinkersen. Du kan även få hjälp att söka efter parkeringsplats. Model S talar om när den hittar en ledig plats och fickparkerar på kommando.

Säkerheten

Digital styrning av motorer, bromsar och styrning hjälper till att undvika kollision framifrån och från sidan och hindrar att bilen kör utanför vägbanan.

Enligt den amerikanska testmyndigheten NHTSA är Tesla Model S den säkraste bil de någonsin har testat. Det är bland annat flera designkompromisser och avsaknaden av tung bensinmotor som ligger bakom den höga säkerheten. Tesla Model S har även fått 5 stjärnor hos europeiska säkerhetsorganet Euro-NCAP

Vi reserverar oss för felskrivningar.

Värt att tänka på när du har bestämt dig för en Tesla.